auto od plastične flaše

Flaše su deci interesantne još iz stadijuma kada su bili bebe i stvarno od njih i sa njima se svašta može napraviti. Na blogu smo plastične flaše koristili u više situacija a sada smo napravili i nešto za malo stariju decu oput Andreja, za njega je ova igračka odlična a takođe je idealna za igranje napolju.

Andrej ima dosta sitnih igračkica koje stalno pokušava da “preveze” negde sa svojim automobilima koje ima, međutim kako to obično biva ne može da ih namesti da sednu u auto i da ih vozi. Iz tog razloga sam htela da napravimo nešto u čemu može da prevozi sve te superheroje, Lenkine lutkice i ostale sitne stvarčice. Auto od plastične flašice je rešenje 🙂

Od materijala vam je potrebno:

  • Plastična flašica
  • Makaze i saklpel
  • Boja u spreju (opciono)
  • Dekorativne trake
  • Slamčice
  • Drveni štapići za roštilj
  • Poklopci od flašice

Flašicu je potrebno da isečete skalpelom tj. napravite rupu u kojoj će sedeti lutkica, ivice koje ste isekli malo otopite toplim nožem ili bio kojim metalnim predmetom samo da se malo zaoble i ne budu oštre. Naš auto tj. flašica je prvo obojen ali to je samo kao opcija ako imate mogućnosti da kupite sprej, i bez toga, sa samo nekom dekoracijom, izgleda super.

Kada ste prorezali sedište na flaši potrebno je da dve slamčice isečete na istu dužinu a zatim i drvene štapiće s tim što odredite da oni budu malo duži od slamčica sa obe strane. Njih sečete duže jer na svakom kraju ćete staviti točkove koji su od poklopaca. Poklopce brobušite u sredini sa nekim oštrim predmetom ili običnim šrafcigerom.

Na flašicu zalepite prvo slamčice sa lepkom i pokušajte da centrirate sve da ne bi jedan točak bio viči a jedan niži. Na jednu stranu drvenog štapića zalepite točak pa kada se sve osuši, provucite štapić kroz slamčicu a zatim zalepite i drugi točak. Pazite da vam lepak ne dodiruje slamčicu da bi moglo sve lepo da se vrti.

Vaš auto možete ukrasiti sa bilo čime i možete uraditi i tematske autiće. Frozen lutkice kao u našem video imaju srebrni auto. Spiderman ili Batman mogu imati autiće u svojim bojama.

Ovakav auto je idealan za igranje u dvorištu, deci će biti zabavan i mogu i sami da ga dekorišu kako žele.

Ako probate i sami da napravite nešto ovako slobodna nam pustite sliku da vidimo kako vaši klinci uživaju u recikliranim kreacijama 🙂

Komentari

comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *