Decije sobe

Dečije sobe zaista mogu biti zanimljive i kreativne, i za njih to nije samo soba gde spavaju, to je mesto gde se igraju, čitaju, sanjare, njihovo malo carstvo.  Jedan od primera je Andrejeva soba koja je potpuno uređena na zanimljiv način sa jedinstvenim nameštajem. Ovaj tekst je proizašao iz puno pitanja koje ste nam postavljali vezano za njegovu sobu, a koju ste mogli da vidite na slikama nekih od predhodnih tekstova.

Dugo smo razmišljali kad je pravo vreme da Andrej dobije svoju sobu, da možda kasnimo sa tom odlukom mi je pažnju skrenula i moja sestra koja je oba deteta jako rano navikla da spavaju u svojim sobama. Ali mi nekako Andreja nismo hteli da pritiskamo i vreme je polako prolazilo, međutim ova tema je postala vrlo aktuelna kad je mama drugi put zatrudnela i znali smo da nemamo više vremena za čekanje.

Od početka smo znali da želimo da napravimo sobu po njegovom ukusu i da je opremimo stvarima koje on voli i koje su mu zanimljive. Mala deca istražuju svet oko sebe, kroz igru uče, razvijaju kreativnost i individualnost. Ovo smo primarno imali na umu prilikom uredjenja dečije sobe.  Nameštaj, zidovi, tepih i rasveta treba da budu prilagodjeni njihovom uzrastu i interesovanjima.

Andrej jednostavno obožava automobile, voli da se vozi i voli da se igra sa njima. Šetajući gradom naišli smo na izlog jedne prodavnice nameštaja i unutra videli razni dečiji nameštaj a posebnu pažnju nam je privukao krevet u obliku automobila. Odmah smo znali da je to kao stvoreno za Andreja i da bi on bio oduševljen da ima takvu sobu.

Reč je o kompaniji XYLON iz Beograda koja pravi nameštaj po meri, a najprepoznatljivija je po dečijem nameštaju iz mašte. Kako su nam rekli dizajneri u XYLON-u pokušavaju da svet posmatraju očima deteta kako bi nameštaj bio baš po ukusu mališana i u velikoj meri mi se čini da u tome uspevaju. Možete birati svaki detalj vezan za dizajn, dimenzije ili boje nameštaja, što je nama bilo posebno važno jer je Andrejeva soba mala i želeli smo da iz nje iskoristimo maksimum.

Pa tako, krevet za devojčice moze biti zamak ili možda kočija bundeva, kao iz poznatog crtanog filma “Pepeljuga”. Dečaci mogu biti kapetani svoje sobe sa krevetom u obliku broda sa kormilom koje se vrti ili kao što je naš slučaj, mogu biti vozači trkačkog automobila.

Evo par slika da vam bude jasnije 🙂

Ovakav je Andrejev krevet samo crveni 🙂

Dečija soba auto

Ova kočija zaista izgleda kao da je iz bajke izašla

Dečija soba kočija

Pirati

dečija soba pirati

Dečija soba za devojčicu

soba za devojčice

 

Predlažem da još slika pogledate na njihovom sajtu, zaista su lepe 🙂  Sobe za devojčice i Sobe za dečake

Osim sto će dečiju sobu pretvoriti u naomiljenije igralište, XYLON-ov nameštaj je izuzetno praktičan. Andrejev krevet je zapravo krevet u krevetu za dvoje dece, koji štedi prostor. Stepenice za krevet na sprat su ustvari kutije za odlaganje stvari, kao i stolice na tockicima koje ispod sedišta imaju dosta prostora za igračke. Zaista je sve odrađeno sa puno pažnje i uz temeljno razmišljanje. Razmišaljali su i o bezbednosti dece pa kao što možete da vidite na slikama nameštaj nema ni jednu oštru ivicu.

U kompaniji XYLON idu i korak napred pa tako kako dete raste ne morate menjati sav nameštaj u sobi jer je suviše dečiji, nego su uz ponudu kreveta ili komode dali predloge i kako možete uklopiti radni sto za školarca ili veliki orman istog dizajna i istih boja tako da ne odudara od prvobitne ideje. Može se reći da su u samom procesu stvaranja svojih kreacija razmišljli na zabavu ali u isto vreme i odrastanje i praktičnost.

Sam proces kupovine je prošao glatko, prvo razgovarate sa prodavcem pa onda kad odlučite šta vam se sviđa sednete sa arhitektom i definišete dimenzije i konačan izgled. Zaista je moguće puno toga prilagoditi vašim potrebama i dok smo mi bili u salonu jedni roditelji pre nas su sa arhitektom bukvalno celu sobu dizajnirali od nule, na žalost nama to budžet nije dozvoljavao pa smo morali da se zadovoljimo krevetom i jednom komodom.

Kad smo kod budžeta treba da znate da ovo nije jeftin nameštaj ali je bio tačno tri puta jeftiniji od druge opcije koju smo imali za krevet u obliku automobila. Mislim da im je cena izbalansirana na osnovu kvaliteta i usluge koju dobijate, a kvalitet je stvarno na zavidnom nivou.

Rok isporuke je malo duži i u našem slučaju smo čekali nekih 45 dana i mislim da bi trebali da računate na to vreme prilikom kupovine a oni bi mogli da porade da to malo ubrzaju 🙂

Ako se odlučite za opremanje dečije sobe  sa kompanijom XYLON svakako nećete pogrešiti i bićete i više nego zadovoljni onim što ste poručili, na vama je da posle samo dodate par ličnih detalja koje vaše dete voli i da uživate zajedno igrajući se u prostoru koje izgleda kao iz mašte, mašte vašeg deteta 🙂

Komentari

comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *