Dekorativne kutijice

David i Lenka uskoro treba da dobiju svoj preuređen kutak kao što i Andrej ima i naravno počela sam da pretražujem internet u traganju za lepim komadima i sitnicama koje mi mogu dati ideju kako da sredim njihovu sobu i kako mogu nešto sama da napravim. Znamo da od tih slatkih sitnica koje se postave na policu ili sto kutak dobije toplinu i svoj jedinstveni pečat. Uradila sam jedan detalj koji i vi možete veoma lako pritom iskorstićete sve one sitne plastične životinjice koje se vuku po kući i vašem detetu više ne trebaju ili se više ne igra sa njima. Potrebno vam je:

  • Drvena kutijica
  • Akrilna boja
  • Boja u spreju
  • Plastična (gumena) mini životinjica
  • Lepak (super ili silikonski)

Postoji više načina kako možete dekorisati kutijicu i ja ću vam predstaviti dva načina koja su najlakša. Napolju ili u nekom zaštićenom prostoru sa sprejom obojite životinjicu u boju koju želite ja sam koristila srebrni i zlatni sprej. Dok se to suši obojite kutijicu na način koji želite. Korstite akrilnu boju jer ona najbolje prijanja i ostavlja postojan trag boje. Kada se sve osuši dolazi glavni detalja. Životinjicu Zalepite lepkom za poklopac kutijice i sve je gotovo. Druga opcija dekorisanja je da zalepite prvo životinjicu za poklopac kutije i sprejom obojite i kutiju i životinjicu.

Ove kutijice vam mogu poslužiti za odlaganje raznih stvari. Deca mogu odložiti sitne igračkice devojčice svoje gumice i šnalice a mame mogu svoj nakit 🙂 Čak i ako nema šta da se odlaže u njih izgledaju jako dekoritvno na polici sa knjigama i mogu poslužiti kao držač knjiga. Starija deca takođe mogu učestvovati i sami obojiti kutijicu za svoj prostor u kome borave.

Nadam se da vam se svidela ideja i rado bih volela da vidim i vaše radove ako budete isprobali na ovaj način da ukrasite svoj dom 🙂

Komentari

comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *