igracke za vodu

Kada počne leto krenu i zabavne aktivnosti sa vodom i u vodi i to je deci definitivno nešto što ih može na duže vreme zabaviti jer deca generalno vole vodu. Naravno glavni rekviziti na moru su kofice i lopatice, eventualno neka loptica za dečije ruke ali postoji još gomilu igračkica koje možete uvrstiti i staviti u svoju torbu sledeći put kada se uputite na bazen ili more.

Ovo su neke naše ideje jer se ispostavilo da su pun pogodatak kod dece i ove igračkice možete napraviti jako brzo, jeftine su i lake za pravljenje. Prskanje vodom je uvek zabavno a ove vodene “bombe” se prave u bukvalno par koraka i to od običnih sundjera. Potrebno vam je :

  • Sundjeri
  • Makaze
  • Gumica za tegle

Potrebni su vam sundjeri u raznim bojama i njih imate da kupite u skoro svakoj prodavnici u jednom pakovanju zapakovane. Prvo sa njih skinite onaj grubi deo za grebanje sudja to vam ne treba a zatim sunđere isecite u više delova, pomešajte boje i samo po sredini dobro stegnice gumicom.  Kada malo raširite sunđere dobićete šarenu loptu. Ako želite da baš osigurate da sve to stoji na svom mestu možete korisititi i one vezice za kablove. Potopite u vodu sunđerastu loptu i igra počinje. Davidu se svidelo da potapa sve u vodu pa da cedi i tako u nedogled a Andrej i Lenka su se na kraju i gađali sa tim i prskali, polivali po glavi. Mnogo su im se svidele i nosili su ih i u vodu da sa tim plivaju.

A gde je voda tu su i brodići, čamci i razni drugi plutajući objekti. Opcija za dečije brodiće ima stvarno dosta i sigurno ste i sami pravili neki međutim meni se mnogo svidela opcija brodića od pampura. Oni sigurno plutaju bez problema a bio mi je cilj da naši brodići ne potonu tako lako. Potrebno vam je:

  • Čepovi od pampura za boce
  • Lepak
  • Gumice
  • Drveni štapići za roštilj ili čačkalice
  • Dekorativni kolaž papir od pene
  • Dekorativne samolepljive trake

Povežite sa lepkom tri pampura u redu i pričvrstite gumicama. Količina pamupra koju ćete povezati za jedan brod je opciona, možete praviti veće ili manje onako kako želite. Inače pamupre sam našla u lokalnoj prodavnici plastike tako da i vama savetujem da ih tu potražite. Gumice služe i da sve povežu a i kao lepa dekoracija.

Na štapić koji ćete staviti na brodić možete stvaiti šta god želite po vašem ili detetovom izboru. Jarbol može biti od bilo kog materijala ali ako ipak planirate da se igrate u vodi neka budu vodootporni. Kolaž od pene se pokazao kao super opcija i samolepljive trake koje služe na našim brodićima kao zastavice.

Sa ovim brodićima se možete igrati na razne načine što u vodi što na kopnu. Odlično se slažu sa dvorcem od peska i igru utvrđenje koje brane eskadrile brodova 🙂 Brodiće možete uraditi i u raznim bojama ili u istim  pa napravite timove gde svako ima svoje brodove. Kao što vidite mogućnosti su velike ovo su samo neke ideje.

Nadam se da vam se sviđaju ove ideje i da ćete probati da ih napravite, slobodno nam pošaljite slike kako je to vama ispalo i da li se deci sviđa 🙂

Komentari

comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *