magicni pesak

U poslednje vreme je kod dece popularan magični pesak kao i dosta drugih sličnih smesa za modelovanje i igranje 🙂 Andrej se igra i dalje sa onim domaćim testom za igru koje se i vama mnogo svidelo i nikada nije dosadno ali smo na jednoj radionici isprobali i magični pesak. Malo je reći da sam se i ja silno izigrala pored njega. Iako ima da se kupi i to preko neta nije uopste skup, naravno da sam htela da sami napravimo nešto slično njemu tako da možemo uvek da imamo zalihe za igru. Recept sam dobila od mog prijatelja kuvara verovali ili ne koji je sticajem okolnosti pravio nešto slično za svoj restoran ali naravno jestivo mada mislim da se slični recepti mogu naći i na internetu.

magicni pesak

Potrebna su vam samo dva sastojka i to:

 • 8 šolji brašna
 • 1 šolja bebi ulja

magicni pesak

Koju ćete veličinu šolje korsititi apsolutno nije bitno i zavisi da li želite više da napravite ili manje količine. Važno je samo da za brašno i ulje koristite istu šolju. Pomešajte sastojke sve dok ne dobijete smesu koja podseća na magični pesak. U smesu možete ubaciti i šljokice verujem da bi izgledao još zanimljivije.

magicni pesak

magicni pesak

Kao i kod testa za igru i ovde su mogućnosti bezgranične možete se igrati sa svim i svačim. Secite ga, pravite figurice, gradite kule ili zamke. Maloj deci je ovakva vrsta smese mnogo pogodnija od samog testa za igru jer je lakša za modelovanje i formiranje u ruci a opet jako mekana i odlična za istraživanje.

magicni pesak

Vežbanje motorike je ključna stvar a i nama starijima neće biti strano da prođemo prstima kroz ovu smesu jer je mekana i prija na dodir. Da biste izbegli previše nereda možete pesak ubaciti u posude kao što smo i mi uradili tako da se ne rasipa previše sa strane i veći deo ostane u kutijama za igru.

 

Komentari

comments

 • Reply Tanja March 13, 2016 at 11:03 pm

  Sve je super, al Tupperware koji koristite u klipu me je oduševio. Svaka čast!!!

  • Reply Ljubica Bildi March 14, 2016 at 8:16 am

   Hvala 🙂 90% posuda u kući nam je Tupperware 🙂

  Leave a reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *