slagalica od stapica

Leto je, toplo je, i sladolede svi volimo da lizemo tada. Osveze nas, zaslade a štapice uglavnom bacimo. Štapići od sladoleda, u stvari, mogu imati dosta funkcija i razne igre se mogu napraviti od njih. Verujem da ste i samo došli bar na jednu ideju, a ja vam sada predstavljam kako da napravite unikatnu slagalicu od štapića koje će samo vaše dete imati i niko više.

S obzirom da je sada vreme putovanja, ova vrsta slagalice je idealna za poneti na put. Dok se odmarate u putu vaše dete može da se igra. Evo šta vam je potrebno od sastojaka:

  • Štapići
  • Slika po izboru
  • Lepak
  • Selotejp
  • Skalpel ili nešto drugo oštro za sečenje

https://www.youtube.com/watch?v=uoF0k7iP_hM&feature=youtu.be

Pripremite sliku koju želite da pretvorite u pazl i proverite koliko štapića će vam trebati za nju. Zatim zalepite štapiće selotejpom, on vam služi da se štapići ne pomeraju dok lepite sliku, drži ih na mestu. Okrenite drugu stranu, lepak stavite na sliku i zalepite na štapiće. U zavisnosti koji lepak koristitie potrebno je da malo odstoji i slika se lepo zalepi za štapiće. Skinite selotep i sada je došlo vreme da u stvari te štapiće odvojite i isečete sliku. Ovde budite jako pažljivi i precizni. Meni je pomoglo da malo izdignem svaki štapić koji želim da isečem jer sam tako videla prazninu po kojoj treba skalpel da se povuče.

Kada sve ovo uradite slagalica je spreman za igru, jednostavno i brzo zar ne? Ono što je dobro kod ovakve slagalice je što dete nema sliku na osnovu koje radi i slaže što dodatno napreže male vijuge da sagledaju sve detaljno i potrrude se da vide šta je na slagalici. Kao što sam već spomenula slagalica je idealna za nošenje na put, jedan gumica oko štapića ili mala kesica i možete i u džep staviti, ne zauzima mnogo mesta.

Naši štapići su u bojama tako da se možete sa malom decom igrati i igre poznavanja boja.

Ako kojim slučajem nemate štapiće od sladoleda možete ih kupiti i u knjižari i to ovako obojene. Jeftini su a dobijate pozamašnu količinu da se igrate kako kod želite.

Nadam se da vas se sviđa ova ednostavna i brza igra, ako imate još neke ideje kako iskoristiti štapiće slobodno nam pišite u komentaru teksta 🙂

Komentari

comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *