klub Budimlija

Odlazak sa decom na produženi vikend zna nekada da bude naporan i to na prvom koraku u izboru destinacije. Treba nekako uklopiti i da mi roditelji imamo momente odmora a da deca imaju sadržaj prilagođen njima.

Ovaj put mi se čini da smo našli mesto koje zadovoljava obe opcije, u pitanju je klub “Budimlija” koji se nalazi na samo pet kilometara od centra Loznice u podnožju planine Gučevo u selu Trbušnica. Od Beograda stižete za nekih dva sata i 15 minuta. Ono što se odmah primeti kada krenete od Loznice putem do Budimlije je da ulazite u seoski predeo i da ćete uživati sigurno u takvom okruženju.

Kada smo stigli tamo javili smo se našim domaćinima a zatim otišli do apartmana od kojih smo dobili ključ. Apartmani su opremljeni sa svime što vam je potrebno za ovakav odmor, mi smo imali dva kupatila, kuhinju i mali frižider, kreveti su prostrani i dugački. Bili smo na drugom spratu i pogled sa naše terase je bio predivan, zelenilo na sve strane.  Voda u celom kompleksu nije za piće ali svuda su postavljeni aparati za vodu koji se redovno dopunjuju tako da tu uvek možete sipati flašu vode i odneti do svoje sobe. Jedino što može predstavljati problem je nedostatak prodavnice u samom klubu ali to je nešto što planiraju u budućnosti da otvore, prva prodavnica je u gradu Loznici.

Naša deca jedu sve i nisu izbirljivi ali mislim da čak i za decu koja ne jedu sve možete fino da se hranite jer za doručak i večeru vas čeka švedski sto koji ima sve što jedan prosečan srbin jede za ta dva obroka, stvarno je izbor veliki od toplih do hladnih jela. Ručak je malo drugačiji i tu imate opciju da birate između dva obroka. Pasulj sa mesom, grašak i junetina, piletina i pire … sve kuvano i ukusno. Obavezno dobijete salatu i supu ili čorbu. Andrej David i Lenka su doručkovali drastično više nego što to rade kod kuće valjda im je prijalo sve i puno izbora pa bi sve da probaju 🙂 Restoran je otvoren nedavno i sve je novo u njemu, pre se jelo u restoranu kod bazena a ono što se meni lično najviše svidelo je što imaju sladak drveni sto i stolice za tako malo decu da mogu da sednu i jedu sami. Ljubazno osoblje restorana će uvek biti tu da vam pomogne ako želite da nešto sipate ili da uzmete.

Prepodne smo provodili u šetnji a popodne smo bili na bazenu. Bazen je napravljan tako da mogu i deca i odrasli da se kupaju jer dubina varira od 50cm do 2m, u sredini se nalazi isto mali bazen na čije ivice možete da legnete i uživate a deca mogu da sednu na stepenice i takođe uživaju u bezbednoj vodenoj igri.  Savet plus je da ostavite peškire ujutru na ležaljke jer može da se desi da nema mesta popodne kada dođete na bazen. Verujem da vam je ovo bitna stvaka s obzirom da deca treba da imaju negde mesta da sednu a i vikendom zna da bude veća gužva na bazenu nego što je to slučaj sa radnim danima.

Za malo veću decu u zadnjem delu se nalazi i mini vodeni park na kome se nalaze tobogani na naduvavanje, mi nismo tu išli jer su tinejdžeri najviše uživali u skakanju i spuštanju. U tom delu se nalazi jedan fudbalski i jedan košarkaški teren tako da imate mogućnost da ceo dan budete aktivni a da i ne napustite ceo kompleks.

Mi smo uveče posle šetnje obavezno seli u otvoreni restoran koji se nalazi pored bazena da popijemo sok i osvežimo se. Andrej David i Lenka su obavezno odlazili i na trambolinu da malo skaču a nama je to bio trenutak opuštanja. Stekli smo i neke nove drugare sa kojima su se igrali na travi, u principu decu možete pustiti da sama šetkaju po kompleksu jer nemaju gde da zalutaju sve je napravljeno da oni uživaju i svuda se nalaze slatke male stolice i stolovi za njih. U sklopu kluba Budimlija je i igraonica koja je napravljena od drveta i mini zoo vrt. Oduševljenje je izazvala koza i tri praseta jer smo im mi ispričali da su to ona tri praseta što beže od vuka koji im ruši kuću 🙂

Klub Budimlija se potrudio da svoje goste i zabavi pa svaki dan imate opciju izleta i dok smo mi bili tamo bila je poseta vodopadu Skakavac do koga se stiže rečicom. Mi nažalost nismo mogli da idemo jer je to bilo u vreme dnevne dremke koju imaju David i Lenka ali smo upoznati od strane drugih kako to izgleda. Možete birati da posetite sa njima i Tršič, Banju Koviljaču, Tronošu. U samom klubu je i simpatičan Brazilac koji je volonter i ne zna uopšte srpski ali uspešno uspeva da zabavi decu i poduči ih drevnom veštinom savijanja papira- origami.

Mesta za šetnju su svuda oko vas tako da ćete uživati u prirodi, klincima je toliko sve bilo interesantno i svuda smo se šetali da jedino što im je preostalo uveče je da posle kupanja zaspe u roku od minut od umora. Klub Budimlija je idealno mesto ako želite da napunite baterije sa povratak u grad i betonsku vrućinu i da se odmorite samo gledajući u prirodu koja je oko vas.

Ako želite da posetitie klub Budimlija imate pogodnost korišćenja vaučera i za sedam dana pun pansion za dvoje odraslih je 19900 dinara a polupansion je 14900. Imate opciju i zelenog porodičnog vikenda od 9900 dinara dvoje odraslih pun pansion i dvoje dece do 10 godina. Svakako preporučujem da posetite njihovu FB stranu ili sajt i informišete se o svemu što vam je potrebno pre nego što se odlučite na ovaj zanimljiv i prirodom ispunjen odmor 🙂

 

 

 

Komentari

comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *