Naslikajte drvo

Druga trudnoća i iščekivanje nove bebe ( u našem slučaju puta dva), donosi sa sobom i razmišljanje o dečijoj sobi za prvo dete i trenutak prelaska u veliku sobu. Andrej je već veliki dečko i naravno prirodno se namestilo pitanje i njegove sobe onog trenutka kada sam ponovo zatrudnela. Znalo se tačno gde će biti njegova sobica i ovih dana smo intenzivno radili na tome da je sredimo. Krevet i komoda su odavno naručeni pa smo ostale radove uskladili sa tim da sve bude spremno kada stigne nameštaj.

U nekom narednom tekstu ću vam pokazati kako smo sredili celu njegovu sobu a u ovom želim da vam pišem o sređivanju zidova i da vam možda dam ideju kako da sami uradite nešto unikatno, lepo, samo za vaše dete i nešto što će samo ono imati i niko drugi. Spadam u mame koje vole da same eksperimentišu u pravljenju svega i svačega a i pomalo volim da slikam, radim dečije slike sa raznim motivima na kanvasu koje volim da poklonim svojim dragim prijateljima za sobu njihove dečice, pa sam tako rešila da svoje “slikarsko” iskustvo prenesem i na jedan zid Andrejeve sobe.

Nisam htela da to bude ništa načičkano, ništa komlikovano a i pošto sam zaluđena Pinterestom tamo sam pronašla inspiraciju veoma lako za ono što tražim. Odlučila sam da Andreju poklonim na zidu jedno drvce koje će mu uneti dašak prirode na neki način. Tragajući za odgovarajućim dizajnom polako sam i sama u svojoj glavi dobijala konačnu sliku šta želim da oslikam.

Sam proces je tekao ovako:

Prvo sam nacrtala na listu papira kako bi to drvo trebalo da izgleda na zidu. Slobodno crtajte, ispravljajte sve dok ne budete zadovoljni sa onim što je ispred vas. Samim tim što crtate na papiru, uvežbavate ruku za one veće pokrete koje ćete napraviti na zidu. Zatim, pogledajte zid, odredite gde drvo treba da stoji procenite otprilike, svojim okom koliku veličinu želite i krenite da skicirate po zidu. Za skiciranje je najbolje da koristiti običnu školsku kredu jer se ona lako briše sa zida sa suvim peskirom, tako da vam daje slobodu da svaku grešku ispravite koliko god puta želite.

drvo skica

Kao što vidite i ja gledam svo vreme u crtež i pokušavam da isto to prenesem na zid.

Ovako je izgledala konačna slika drveta. Znam da se slabo vidi, ali verujte mi tu je 🙂

drvo konacna skica

Ja vam za bojenje na zidu preporučujem da baš uzmete boje namenjene za to, za zid, iako možete sa akrilnim isto raditi, međutim em će vas to izaći skuplje  em ne možete tako lako da mešate boje i određujete potrebne količine boje. Idite u bilo koju farbarsku radnju, uzmite osnovnu belu boju i tonere u bojama koje želite. Kilogram bele boje će biti dovoljan da oslikate i više nego jedan zid.

jupol

Pripremite činijice u kojima ćete mešati belu boju sa tonerima i razne veličine četkica za oslikavanje. Ja ih imam dosta zbog samog slikanja a vi kupite jednu veću, jednu srednju i jednu malu, naravno zavisi šta slikate. To takođe imate u frabarskoj radnji a ako baš nema onih skroz malih, u radnjama koje prodaju raznovrsnu robu, možete ih naći u pakovanjima.

cetkice

 

Kada sve pripremite, udahnite duboko i krenite sa oslikavanjem 🙂

drvo bojenje

Segment po segment, opustite ruku i pazite da bojite rasporedom tako da ne kačite rukom ono što ste obojili. Znači odozgo prema dole a ne kao ja 🙂 Bojenje u velikom formatu dozvoljava manje nepravilnosti i lakse toleriše eventualne greške zato samo opušteno i bez brige.

drvo celo

Andrej je svo vreme pratio šta se dešava i odobrio je radove sa osmehom 🙂

Andrej pored drveta

Da vas ne bih više gnjavila kako je sve teklo do samog kraja, najbolje je da pogledate video ispod i vidite celokupan proces, preko 8 sati rada je smešteno u video od 7 minuta. Sve u svemu, mislim da nije teško ovako nešto uraditi, potreban vam je samo jedan slobodan dan za to, a napravili ste nešto stvarno unikatno za svoje dete. Ako sam nešto propustila da objasnim ili nije jasno, pišite ispod teksta, rado ću vam pomoći 🙂

 

Komentari

comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *