unikatni ukrasi rajfovi za kosu

Verujem da ste svuda videli rajfove sa raznim dodacima koji stoje kao ukras gore i da i devojčice i one malo starije devojke vole da nose takav ukras. Ovakav ukras za kosu je idealan i za razne maskenbale koji nam se približavaju kako ulazimo u jesen i zimu i uz pomoć rajfa i par stvarčica pored možete da napravite sami bilo koji ukras koji se uklapa u kostim.

Lenka voli da nosi šnalice i rajfove a pošto smo se ovih dana igrali u kući rešila sam da joj napravim neke ukrase za kosu koje će nam biti super za igranje i maskiranje. Potrebno vam je:

  • Rajf
  • Lepak
  • Ukrasi ( perje, kolaž papir, flis, cvetići, šljokice…)

Šumska vila ukras

Za ukras na glavi koji se uklapa uz ovu temu sam od papir pene sa šljokicama napravila uši koje su presavijene preko rajfa i zalepljene lepkom. Između ušica je dodato lišće u našem slučaju veštačko a možete staviti i pravo ako želite. Uši dobijate tako što presavijete papir i na tom delu gde je presavijeno iscrtate oblik koji želite. Kada isečete dobićete dve iste strane koje možete da obavijete oko rajfa.

Lisica

Od flisa braon boje napravite oblik ušiju koji ima lisica. Kada ih zalepite dodajte i mali zuti ili narandžati deo uveta i gotovi ste. Jednostavno i brzo. Mi smo dodali i jedan cvetić koji se slagao u boji sa ušima.

Papagaj

Ovaj rajf se najviše Lenki svideo i nosila ga je po kući pola dana. Pravi se lako i jednostavno kao i svi ovi ukrasi. Isecite crni kolaž papir u obliku kruga. Presavijte na pola i unutrašnji deo opet isecite kao polu mesec. Kada otvorite krug dobićete rupu u sredini. Kada je tako presavijen na jednoj strani lepite perje u kombinaciji koju želite. Ovde su opcije ogromne u zavisnosti kakvo perje nađete, možete čak i pauna da napravite ili da lepite perjaste kuglice. Kada sve zalepite i budete zadovoljni izgledom, ubacite rajf u sredinu kruga i krajeve kruga zalepite za rajf.

bez obzira što ovako nešto deluje kao igra za devojčice i dečacima se mogu napraviti ukrasi koji će upotpuniti njihovu igru. Lav, žirafa, krava, zmaj, sve su to opcije koje možete napraviti sa rajfom i malo materijala i lepka.

Nadam se da vam se ideja sviđa, slobodno nam šaljite vaše slike vaših unikatnih i simpatičnih ukrasa za kosu 🙂

Komentari

comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *