Prošle godine smo za našu jelkicu, pored standradnih ukrasa pravili ukrase od domaće gline i to može da izgleda jako lepo još i ako obojite stvarno je dekorativno.

Ovaj put smo radili ukrase od štapića za sladoled. Štapiće za sladoled smo ako nas pratite redovno već koristili u našim aktivnostima i iziuzetno su zahvalni za razne igre pa tako i za ukrase za jelku koje ćemo vam predstaviti u ovom tesktu. Potrebno vam je:

 • štapići za sladoled
 • ukrasi, šljokice, papir
 • lepak
 • makaze

Kako će vaš ukras za jelku izgledati to stvarno zavisi od vas i deteta, mašte i dostupnosti materijala. Mi smo u video prikazali samo delić i neke ideje na kraju a posle smo se igrali još i napravili gomilu. Deda Mraz, irvas, jelkica, pahuljica, ima dosta ideja. Andrej i ja smo uživali u pravljenju a materijali su izuzetno laki za korišćenje i primamljivi deci. Vežba se fina motorika sa ukrasima koji se lepe i makazama sa kojima se seče papir. Ako imate više dece u kući ovo je odlična aktivnost da ih pustite da sami sve odrade, sigurna sam da bar dobrih sat vremena će se zanimati. Deca od dve godine i više, kao što su David i Lenka takođe mogu učestvovati u delu lepljenja stikera. Njima sam kada smo Andrej i ja završili dalka da lepe šta god žele na štapiće što su prihvatili sa oduševljenjem.

Kada pogledate video videćete Andreja koji pravi gomilu faca jer je se jako radovao svemu, mene ne vidite ali ja sam se smejala svo vreme njemu jer je bio jako simpatičan, imao je gomilu ideja i svo vreme je nešto pričao 🙂

Papir ukrasni sa šljokicama kao i ostale materijale možete naći u knjižarama ili kod “kineza”. Na štapiće možete svasta lepiti, možete i staviti lepak preko celog štapića posuti šljokicama i eto jednostavnog i elpog ukrasa.

Nadam se da smo vam dali ideju a na vama je da razradite po svome. Pištite nam u komentarima i šaljite vaše kreacije 🙂

Komentari

comments

 • Reply Svetlana December 20, 2016 at 9:51 am

  Divno, ma predivno lice Andreja, a ukrasi su preslatki 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  • Reply Ljubica Bildi December 20, 2016 at 9:52 am

   Hvala puno 🙂

  Leave a reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *