garaza

Svi smo bili bar jednom svedoci igranja deteta sa kartonskom kutijom, ta opčinjenost istom traje generacijama unazad pa i sada. Osim što je kutija sama po sebi već igračka od nje se može napraviti i niz drugih. Andrej naravno kao i svaki dečak ima razne automobile i male i velike i često se igra sa njima, parikira ih, slaže ih po boji ili veličini. Pošto je od bake i deke dobio auto stazu za Novu godinu dosetila sam se da bi bilo lepo i da ima garažu za svoje najbolje automobile. Naravno, prvo što mi je palo na pamet je kartonska kutija i da od nje napravim nešto što će biti najvernije pravoj garaži. Ako i vi imate dečaka sigurno će vam se svideti ono što dalje sledi.

Uz kartonsku kutiju potrebni su i drugi materijali i to:

 • Prazne rolne toalet papira
 • Kolaž papir
 • Marker
 • Makaze
 • Dodatni ukrasi i detalji

Garaža

Prazne rolne toalet papir će služiti kao stubovi kao i u pravoj garaži. Prvo njih ukrasite na način koji vi želite i u zavisnosti šta imate od materijala.

Garaža

Ja sam ih zalepila sa kolaž papirom i dodala dekorativne samolepljive trake sa kojima se, kao što znate iz prethodnih tekstova, često igramo i koristimo za razne namene. Da bi vam stubovi garaže stajali čvrsto i  da bi izdržali gornji sprat koji se oslanja na njih popunite rolne sa nečim, ja sam koristili običan papir na kome je Andrej crtao prethodnih dana.

Garaža od kartonske kutije

Boje koje će krasiti spratove i obeležja koja ćete označiti zavisi od vas, konkretno naš donji sprat je obložen kolaž papirom a sa markerom su iscrtana mesta za parking.

Garaža od kartonske kutije

Na redu je da sredite gornji sprat. Osim što ćete ga obložiti isto kao i donji karton na jednom strani gde planirate da se penju auotmobili na gornji sprat zasecite karton i napravite ulaz. Od ostatka kutije dodajte rampu po kojoj će se kretati automobili.

Garaža od kartonske kutije

Pošto sada imate spremne spratove možete ih spojiti. Zalepite sve sa lepkom, neka se dobro osuši i igračka je spremna. Iscrtajte i sredinu puta da biste dobili dve trake za kretanje automobila.

Garaža od kartonske kutije

Garaža od kartonske kutije

Sigurno će se svaki dečak oduševiti sa ovakvom igračkom i igrati satima. Andrej je gledao svo vreme šta ja to pravim i davao predloge ali tek kada sam iscrtala mesta i napravila dve trake na putu pogodio je da je u pitanju garaža.

Garaža od kartonske kutije

Garaža od kartonske kutije

Garaža od kartonske kutije

Naravno, naša garaža je prilično jednostavna i ima samo osnovne stvari a vi možete da napravite i rampu i saobraćajne znake, mogućnosti su velike i ako imate vremena možete stvarno uraditi pravo remek delo za vašeg mališana. Ako nemate kolaž papir nemojte se brinuti ja verujem da će vaš “momak” da uživa u parkiranju auotomobila i kada je samo kutija bez ukrašavanja sastavljena ovako.

Da li ste i vi probali da napravite neke igračke od kartonske kutije? Pišite nema dole u komentarima 🙂

 

 

Komentari

comments

 • Reply Biljana February 18, 2015 at 6:59 pm

  Svidja mi se baš, baš 🙂

  • Reply Ljubica Bildi February 18, 2015 at 9:29 pm

   Hvala puno 🙂

 • Reply mirjana August 19, 2015 at 8:43 pm

  imate predivne ideje,svaka cast!

  • Reply Ljubica Bildi August 20, 2015 at 11:12 am

   Hvala, trudimo se 🙂

 • Reply mirjana August 21, 2015 at 9:52 pm

  posto mi se jako dopala ova ideja,morala sam svojoj deci da napravim garazu po uzoru na vasu.isto ima sprat koji je zapravo deci veoma interesantan… kretanje autica gore,dole.. garaza im se jako dopada i drzi im paznju.odusevljeni su!

 • Reply MARIJA January 25, 2016 at 9:20 am

  A KOJA JE ONO GARAŽA IZA,A SVAKAKO IMAM U PLANU DA NAPRAVIM I OVU,SVAKA ČAST

  • Reply Ljubica Bildi January 26, 2016 at 10:56 am

   Hvala 🙂 Ona iza je Burago Go Gear garaža 🙂

 • Reply Aleksandra February 9, 2016 at 11:52 am

  Odlicna ideja. Moj mali tek krece da se zanima auticima, pa je dobro imati ovu ideju za kasnije 🙂

  • Reply Ljubica Bildi February 9, 2016 at 11:53 am

   Hvala 🙂

  Leave a reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *