Zovem se Ljubica Bildi, rođena sam u Beogradu i živim u njemu.

Kao jedinče u kući moja mašta je dobila priliku da se razvija možda više nego obično pa otud i gomila leksikona i dnevnika koje i dalje ljubomorno čuvam samo za sebe jer su tu sve moje misli ispisane iz raznih perioda života i raznih situacija.

Kada sam postala mama moja mašta je dobila novi oblik, nove teme za razmišljanje, oblikovanje, stvaranje. Tako je nastao blog mamaitata. Ovaj put nisam želela ljubomorno da čuvam svoje misli o tome kako je biti mama, o tome sa kojim usponima i padovima se svaka od nas suočava kada zaplovi u period života koji donosi sa sobom toliko stvari koje nas promene za sva vremena. Kreativnost, igra, teški i radosni i smešni trenuci, sve to želim da podelim sa vama jer smatram da nikada nije dosta iskustava kada ste roditelj i da je najbolja podrška upravo ona koja dolazi iz iskustva prosečne mame.

Udata sam za Bildi Ivana koji je tata deo ovog bloga, ogromna podrška i deo svega što kao porodica stvaramo.

Andrej se rodio prvi i bio je moja isnpiracija da počnem da pišem i pravim razne igre za njega jer je on sve uvek prihvatao sa osmehom i uvek rado učestvovao u svemu što male ruke mogu da urade i i dalje učestvuje.

David i Lenka su se rodili dve i po godine kasnije i obogatali blog mama i tata na jedan poseban način jer su blizanci i jer je sa njima počela posebna avantura još od trudnoće koja nije bila laka pa sve do trenutaka koje prolazite samo kada imate blizance.

Blog mama i tata je tu da vas inspiriše i olakša sve ono što čini trku kroz roditeljstvo, tako da vežite se i uživajte u vožnji sa nama 🙂

 • Reply Ana March 18, 2018 at 7:19 pm

  Pozdrav mama i tata

  Imam 3-mjesecnoga sina, i vec sada vidim kako ce mi knjiga Nevene Lovrincevic “Naucite dete kako da samo zaspi” koju ste preporucili biti potrebna. Znate li da li je knjiga dostupna na latinici? Jako bih ju voljela procitati, li na zalost ne razumijem cirilicu.
  Puno hvala i svako dobro
  Ana

  • Reply Ljubica Bildi March 20, 2018 at 9:32 pm

   Pozdrav, nažalost nisam sigurna da li je ima u latiničnoj verziji, ali mogu da se raspitam pa ću vam javiti 🙂

 • Reply Milena June 26, 2018 at 11:29 pm

  Poštovana Ljubice,
  Imam pitanje vezano na temu “povraćaj PDV na bebi opremu” ,
  Da li vazi povraćaj za kolica koja su kupljena pre rodjenja bebe. Tacnije porodila sam se 13.03.2018. A kolica su kupljena 05.02.2018.
  Unapred Vam se zahvaljujem na odgovoru.

  • Reply Ljubica Bildi July 6, 2018 at 8:28 am

   Draga Milena, važi 🙂

  Leave a reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *