Aktivnosti za Uskrs

Uskrs je najradosnji porodični praznik i deca mu se jako raduju. Upravo iz tog razloga sa vašim mališanima možete se igrati niz aktivnosti, igara i farbati jaja na razne načine. 🙂

Svake godine se trudimo da Uskrs obeležimo nekom igrom ili da ofarbamo jaja na neki novi način. Neke od aktivnosti smo podelili i sa vama ovde na blogu.

U ovom tekstu ćemo sve to staviti na jedno mesto kao jednu malu riznicu svih ideja koje ste do sada mogli da pročitate u blogu.

  • Lov na Uskršnja jaja

Lov na Uskršnja jaja

Ova aktivnost je stvarno zabavna, roditeljima da jaja i razne igračkice sakriju a deci da nađu i sve to prikupe u svoje korpice. Igru možete igrati po danu ali možete igrati i noću. Tada je potrebno da u plastična jaja stavite svetleće štapiće ili neke mini lampice. Detaljno o igri ovde.

  • Bojenje jaja penom za brijanje

jaja pena

Ko bi rekao da pena za brijanje može biti odlična podloga za prehrambene boje i bojenje jaja. Efekat šare koji se dobije ovom metod bojenja je jako interesantan i deci primamljiv jer podsećaju na šare drvenih jaja. Detaljan postupak bojenje možete videti ovde.

  • Iskoristite prazne kutije od jaja

Kada obojite sva jaja ostaju vam one kutije za koje dosta nas ne zna šta da radi sa tim, međutim sa decom u kući sve može da se iskoristi u svrhu igre. 🙂 Iseckajte akrton od jaja, bojite i pravite leptire i cvetiće. Detaljan opis ovde.

  • Ukrašavanje jaja sa kreon bojicama

ukrašavanje sa bojicama

Kreon bojice su popucale ostali su neki sitni delovi sa kojima ne može da se boji? Nemojte ih bacati, iskoristite ih za bojenje po jajima. ovo je brzo bojenje i deca mogu da odrade sve sami. Kako smo mi to uradili, pogledajte ovde. 

  • Uskršnji zeka od čarape

Uskrsnji zeka

Jel se i vama po kući gube čarape pa stalno neke budu rasparene i nikada na nađu svog para…poznato vam zar ne 🙂 Stare ili rasparene čarape mogu postati uskršenje zeke. Potrebno je malo veštine i vremena, a zeke su preslatke. Andrej, David i Lenka su dobili svoje igračkice na dan Uskrsa a kako se prave možete videti ovde.

  • Kolaž jaje

Uskršnje jaje

Kada su deca baš mala možete im dati razne igre koje oni mogu svojim prstićima uraditi a da to izgleda lepo i smisleno. Kolaž jaje koje je otišlo kod bake i deke na poklon kao i još jedna igra na temu Uskrsa, se nalazi ovde.

  • Zekine uši i zeka od vate

Igre na temu uskrsa

Ako vam ikada zatreba da dete slikate na temu Uskrs onda je najlakše napraviti zekine uši koje deci tako neodoljivo i slatko stoje. Ova naša verzija je baš laka i sigurno sve već imate u kući od potrebnih materijala. Kako se prave uši a i zeka od vate možete videti ovde.

Nadam se da ćete naći nešto zanimjivo u svakom tekstu ili možda dobiti inspiraciju za neku novu igru sa vašom decom. Uživajte sa svojom porodicom ovih dana. 🙂

Pozdrav od Andreja, Davida i Lenke, mame i tate. 🙂

 

 

Komentari

comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *