Igre na temu uskrsa

Jedan tekst na temu igara za Uskrs ( pogledajte ovde )  je već tu, a evo ga još jedan isto tako nadam se vama zanimljiv, koji će te moći da primenite sa svojim mališanima.

Kapa zečije uši

Ovo nije igra za vaše dete nego za vas. Htela sam da ja  lično uradim nešto za Andreja i tako nastade ova kapica 🙂 Od materijala vam je potreban tvrđi papir, kolaž papir ili papir u boji i lepak.

Zečije uši

Isecite prvo od tvrđeg papira oblik zečijih ušiju a na njih nalepite papir u boji. Izmerite detetu glavu da biste napravili obod na koji ćete zalepiti te uši. Sve isecite,prekrojite,zalepite i voala,ovako to izgleda na kraju:

Kapa zeka

Vi probajte da malo više rastavite te uši jer je Andrej kada je stavio kapu na glavu više izgledao kao mali Indijanac sa perima ali nema veze opet je slatko i njemu se svidelo da to nosi.Videćete dalje u tesktu na šta sam mislila 🙂

Starija deca mogu sama da izaberu koje boje će im biti uši i sami da zalepe. Ako vam u toku Uskrsa dolaze još neka deca gosti u kuću napravite i za njih po jedne zečije uši i gledajte ih kako se zabavljaju.

Uskršnji zeka od vate

Ovakva aktivnost se često radi po vrtićima a meni se svidela jer je jednostavno i za mlađu decu a ispadne odlično na kraju.

Materijal koji vam je potreban je tvrđi papir,papir u boji,vata i lepak.

Zeka od vate

Isecite oblik zekine glave i na ušima nalepite papir u boji kako je prikazano na slici. Zalepite zeku na podlogu sa malo selotejpa da bi stajao na svom mestu dok se sve ne završi.

Kapa i zeka

Spremni smo za početak, kapa nam je tu i oduševljenje sa istom 🙂

Uskrsnji zeka

Uskršnji zeka

Kada se završi sa vatom, zeki nacrtajte usta ili ih nalepite od kolaž papira, dodajte mu njuškicu i oči i to izgleda ovako:

Zeka od vate

Nadam se da su vam ovaj i prethodni tekst dali ideju kako možete iskoristiti ne samo ovaj nego i svaki drugi praznik igrajući se na drugačiji način sa vašim detetom. Jednog dana kada pogledate unazad, sve Uskrse , Božiće i ostale praznike, videćete i kroz ovakve kreativne radove koliko je samo malih umetničkih dela vaše dete napravilo a vi sačuvali.

Podelite sa nama ako ste se ste i vi nešto novo napravili ili igrali se 🙂

 

Komentari

comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *