Uradi sam ukrasi

Svake godine volimo da uradimo neki naš ukras za jelku, baš za tu godinu. Nebitno je da li je neki jednostavan i brz ili komplilovaniji važno da smo uradili zajedno i da su deca učestvovala.

Ako kao i mi ove godine još uvek niste okitili jelku onda će vam ovi baš brzi personalizovani ukrasi pomoći da date svoj pečat jelki 🙂

  • Drveni ukrasi jednostavnih šara

uradi sam ukrasi

 

U svakoj craft radnji ( a i kod kineza) imate sada da kupite one obične drvene ukrase na kojima nema ništa ispisano i koji su idealni da ih bojite kako god vi želite. Potrebna vam je još boja i četkice. Ovaj put su u pravljenju ukrasa učestvovali David i Lenka. Njihov deo je bio da oboje ukrase. Deci možete u suštini da date bilo koje boje da boje, mi smo bojili sa akrilnim jer njih imamo obavezno u kući, ali pazite se ako korsitite akrilnu boju. Obavezna je stara garderoba i zavrnuti rukavi i kada završe sa bojenjem odmah na pranje ruku dok je još boja sveža da može sve da se skine. Kao što spomenuh, mi uvek radimo tako, pa su deca već navikla da paze bar malo kada boje sa njom. 🙂

Kada oboje ukrase onda vi možete dodati svoj detalj. Opcije su razne, na crveni sam ja dodala tačkice, ako imate pečate deca mogu da utisnu novogodišnji motiv, možete ispisati dečije inicijale, šta god vam padne na pamet u tom trenutku.

  • Drveni ukras plus platno ili trake

uradi sam ukrasi

Ovo je način ukrašavanja koja mogu da rade i skroz mala deca. Otprilike je sve isto kao da se igrate sa nalepnicama. Nabavila sam samolpeljive trake koje su David i Lenka zalepili na jedan ukras. Možete uraditi i opciju sa platnom, tako što ćete iseći neko lepo platno koje imate možda čak i neki motiv sa dečije stare garderobe, i zalepiti na ukras. Odlična prilika da iskoristite neke materijale koji vam stoje dugo i nemaju nikakvu svrhu. 🙂 Lepite sa običnim lepkom ili sa dekupaž lepkom. Ako lepite sa običnim potrebno je da četkicom nanesete ravnomerni sloj preko celog ukrasa da bi se materijal lepo zalepio.

  • Providne kugle

uradi sam ukrasi

 

Meni lično je ovo najomiljenije i mnogo volim providne kugle. Možete ih kupiti u radnjama koja prodaju boje i slikarski materijal, u craft radnjama, a možda i kod kineza u velikim buticima. Kada imate providnu kuglu koju treba da napunite sa nečim, mogućnosti su velike, zato što kugle možete puniti sa svim i svačim, jestivim i nejestivim.

Mi smo naše napunili sa starim ukrasima koje nećemo pojedinačno kačiti na jelku ali u providnoj kugli odlično stoje. Deca mogu svoje sitne omiljene igračke da ubace, možete ubaciti slatkiše. Nabavite veštački sneg, ubacite jedan auto i jednu mini jelkicu i eto predivnog ukrasa. Trakice, slamčice, dekorativni papir…jasno vam je da može bilo šta zar ne? 🙂 Ako hoćete da menjate svake godine, samo otvorite kuglu, stavite nešto drugo i dobili ste potpuno novi ukras. Ovaj vid ukrasa je i najefitnija opcija zato što reciklirate od predmeta koja imate u kući, jedino što treba da kupite je sama kugla, sve ostalo već imate.

Ove providne kugle su mnogo lepe i kao poklon nekome za praznike iz razloga što možete do detalja da personalizujete šta ćete staviti unutra, kao naravno i svi drugi opisani ukrasi u tekstu. Bake i deke će sigurno voleti da dobiju ukras koji su pravili unuci.

Komentari

comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *