Imunoglukan

Ah, opet ta jesen, zima, hladnoća i gomila garderobe na nama. U ovom periodu godine kreće i većina dečijih rođendana i druženje se polako seli unutra. I nekako gde god da krenete, čujete kijanje, kašalj, deca spuštaju ruke svuda pa iste te ruke ubace u usta ili počešu oko i tako se inficiraju.

Ništa oko dece ne može da me dovede u stanje ekstremne nervoze kao momenat kada je neko od dece bolestan i kada znam da moraju da budu kući a samim tim i ja. Sigurno znate taj osećaj kada su stvari van vaše kontrole i kada vas temperatura i zapušen nos obavezno iznenadi ujutru a vi spremni da krenete na posao. Nisam nikad decu štitila niti briskala sve za njima, ali u ovo doba godine dobijem poriv da im konstatno perem ruke i sklanjam od bilo kakve naznake bolesti pored njih. Leti je svega u izobilju, sveže voće, prirodni vitamini na sve strane ali sa jeseni i zimom nije takav slučaj. Baš iz tog razloga i pored dobre ishrane, kvalitetnog spavanja i svih ostalih prevencija, imamo i suplemente kraj sebe.

Početkom godine sam vam pisala o našem iskustvu sa Imunoglukanom i koliko nam on pomaže da ostanemo zdravi ili prođemo sa blagim curenjem nosa. Andrej je ove godine krenuo u školu i reklo bi se da je on veliki da bi se odmah prehladio kako dođe jesen, međutim, sa školom dolaze obaveze, razne sportske aktivnosti i sve to dodatno iscrpljuje njegovo telo. Imunitet lako gubi bitku i eto je odmah i prehlada. Iz škole ne bi bilo dobro da izostaje ako ne mora tako da sam odlučila da pored Davida i Lenke i on pije redovno Imunoglukan sirup kao što smo radili i prošle sezone.

Imunoglukan

Šta je u stvari Imunoglukan, kako deluje i zašto ima tako dobru zaštitu kada se koristi redovno?

Kada god pomislimo na suplemente pomislimo prvo na nešto veštačko. Međutim, Imunoglukan je prirodni ekstrakt koji se izoluje iz gljive Bukovače i zajedno sa vitaminom C i cinkom koji se nalaze u sastavu sirupa, pružaju zaštitu i jačaju imuni sistem. Pošto sam klasični štreber i želim da znam kako stvari funkcionišu, pogotovo kada se radi o deci, na sajtu Imunoglukan.rs sam pročitala i shvatila logiku funkcionisanja u našem telu. Beta- glukan se vezuje za receptore ćelija imunog sistema koje taj isti imunoglukan tako reći “pojedu”  i takve ćelije putuju kroz naš organizam i signaliziraju ostalim ćelijama da treba da pojačaju broj imunih ćelija u telu, praveći odbrambeni zid za sve te bakterije i viruse koje nas napadaju sa svih strana. Imunoglukan sirup je potrebno piti u kontinuitetu minimum tri meseca da bi smo bili zaštićeni što se poklapa tačno sa sezonom prehlada i virusa. S obzirom da Imunoglukan nudi i karticu lojalnosti , uvek uzimamo više bočica odjednom jer se na tri kupljena dobija još jedan. Kada troje dece pije sirup svaki dan po jednom onda nam se sve to i brzo troši, tako da nam ovaj način kupovine odgovara.

Apsolutno ne želim da menjam nešto što je do sada kod nas funkcionisalo i pokazalo se kao dobro, a to je Imunoglukan sirup. Neretko smo sa Lenkom kada je bila manja imali problem kad god se i malo razboli jer su joj još od porodilišta osetljivi donji delovi disajnog sistema, pa je dolazilo do potpunog začepljenja za koje nam je trebalo po par nedelja da bi se pročistilo i da bi se ona oporavila. Momenat kada dete ne može da diše sbog svega je stvarno traumatično za roditelje i bilo je i za nas međutim sada nemamo problem sa tim. Nos curi ponekad da, ali to je sve što se i dešava, nema nuspojava od svega nema temperatura.

Zdravlje dece je verujem svima nama roditeljima jako bitan deo odgajanja ako ne i najbitniji. Zašto bismo decu lečili silnim lekovima, antibioticima i tako im dodatno narušavali imunitet  kada možemo uzeti ono što je iz prirode i vršiti preventivu.

Da li ste čuli i da li koristite Imunoglukan sirup, da li ste zadovoljni? Pišite nam svoje mišljenje 🙂

Tekst je pisan u saradnji sa Imunoglukan.

 

 

Komentari

comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *