ukrašavanje sa bojicama

I prošle godine a i ove jedan tekst posvećujemo velikom prazniku koji je ispred nas,Uskrsu. Prošle godine smo se igrali raznih igara na tu temu a ove vam predstavljamo jednu zanimljivu tehniku bojenja jaja koja je kao stvorena da je radite sa vašim mališanom. Na internetu ima mnogo novih ideja kako da ukrasite jaja za Uskrs, međutim iako su te lepe ideje dosta njih iziskuje mnogo vremena za to, a složićete se sa mnom, mi roditelji baš i nemamo to vreme.

Ovaj način ukrašavanja jaja je osim što je brz takođe  i jeftin a efekat na kraju je odličan. Potrebna su vam samo jaja, bez kojih očigledno ne možemo, i kreon bojice.

ukrašavanje sa bojicama

Jaja je potrebno prvo tvrdi skuvati uobičajnom metodom koju koristite inače. Kada ih izvadite iz vode ostavite ih svega minut do dva da postoje a onda su spremna za ukrašavanje 🙂 Na red stupaju kreon bojice 🙂 Pošto je jaje i dalje vruće potezi bojicom po njegovoj površini će topiti boju i tako praviti šare. Da se dete ne bi opeklo na jaje predlažem da ili vi držite jaje dok dete crta ili da ga postavite na kartonski držač za jaja.

ukrašavanje sa bojicama

ukrašavanje sa bojicama

ukrašavanje sa bojicama

Budite kreativni kada crtate po jajetu, koristite dve boje ili više 🙂

ukrašavanje sa bojicama

Kada je malo umetničko delo završeno, stavite ga u frižider i posle par minuta jaje će biti spremno za daje ukrašavanje ako želite (nalepnice ili nešto drugo) ili da ga samo postavite u uskršnju korpicu i to je dovoljno.

ukrašavanje sa bojicama

Kada farbate jaja sa malim detetom da ne bi došlo do nezgoda evo jednog brzog saveta koji će sprečiti nezgode. Stavite jaje u onu mutilicu koje su korisitile naše bake u vreme kada nije bilo miksera i tako je jaje apsolutno zaštićeno od pada.

ukrašavanje sa bojicama

ukrašavanje sa bojicama

Ako želite da farbate jaja koja će imati pastelne i nežne boje a ne onako jake od farbe, sipajte sirće i vodu u čašu i dodajte tečnu prehramenu boju. Na šolju vode ide kašika sirćeta. Broj kapljica boje koji ćete ukapati u sirće zavisi koliko jaku boju želite. Par kapi daje nežne boje a 10-20 kapi jače intenzivnije.

Ono što je najbitnije kada farbate jaja sa vašim detetom jeste da se opustite i pružite vašem detetu zabavu, tako gradite prelepa sećanja za vaše dete 🙂

Komentari

comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *