Kada kupite jaja i potrošite ih ostane vam ona kutija koju većina nas baci ili eventualno iskoristiti ponovo za jaja. Mi smo jednu sačuvali i iskorstili za ovu igru koju ćemo sada da vam pokažemo. Proleće je tu pa hajde da se malo igramo i na tu temu. Kutija od jaja zbog svog izgleda je odlična za pravljenje raznih oblika i predmeta od nje. Mi smo rešili da ovaj put napravimo šareno cveće. Potrebno vam je:

  • Kutija od jaja
  • Akrilik boja ili neka druga koju posudejete
  • Slamčica
  • Makaze
  • Lepak
  • Dugme

 

 

Vi isecite kutiju u obliku cveta a dete neka uz pomoć boja oboji unutrašnjost. Kada se boja osuši potrebno je da dodate stabljiku i mi smo za to koristili slamčicu i to papirnu lepša je nego obična, zalepite je lepkom pozadi. Kao centar cveta smo koristili dugmence (Andrej ga je izabrao) a vi naravno možete šta god drugo imate a mislite da će izgledati lepo. Dok smo ovo pravili pričali smo o cveću i o tome sta se kako zove na cvetu, kako cveće živi i šta je sve potrebno da jedan cvet u saksijici ostane živ, kako da ga negujemo.

Uz cvetić uvek ide i neka pčelica ili leptir pa smo tako od ostatka kutije napravili leptira. Isti je postupak kao i za cvet s tim što se boji spoljašnji deo kutije i potrebno vam je nešto da dodate antenice mi smo konkretno iskoristili dekorativnu žicu za to. Takođe smo iskoristili priliku da pričamo zašto leptiru ne smeju da se diraju krila i kako leptir nastaje. Za kraj dok se igrate možete pevušiti i dobropoznatu dečiju pesmu “Leptiriću šareniću” za koju vam ostavljam tekst da se podsetite 🙂

Leptiriću, šareniću, hodi meni amo,

evo imam lepu ružu, pomiriši samo.

 Ja bi doš’o, al’ se bojim kakve igle klete,

stisnut ćeš me, probost ćeš me, onda zbogom svete.

 Neću lepko, neću lepko, života mi moga

hoću samo da izbrojim kolko imaš noga.

 E pa to ti mogu kazat i izdalje malko

leptir ima šest nožica, a sad zbogom ranko

Komentari

comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *