domaći sladoled

Nema deteta pa i odraslog koji ne voli sladoled i kada su velike vrućine kao sada, sladoled je nešto što nas momentalno rashladi. Kada su deca u pitanju ovu hladnu poslasticu je poželjno imati odmah kod kuće, ko će da čeka da se sladoled kupi 🙂

Iskreno, Andrej je tek od ove godine počeo da jede sladoled onako kao što ga mi odrasli jedemo i volimo da se zasladimo kod kuće ponekad kada imamo sladoled u zamrzivaču. Naravno, postoje porodična pakovanja sladoleda kao i one mešavine koje mutite i koje mi se lično uopšte ne sviđaju, ali ja sam htela da probamo da sami napravimo sladoled.

Na tu ideju sam došla prolazeći pored prodavnice koja prodaje plastiku i za oko su mi zapele vesele modle za sladoled namenje baš deci. Sinulo mi je da bi bilo stvarno super napraviti sladoled baš u tim modlama pogotovo što je sladoled tako na štapiću a poznato je da deca baš vole da jedu sladoled koji je na štapiću, nešto im je u svemu tome zabavno.

Probala sam više varijanti same mešavine sastojaka sa  voćem ali ovaj način koji ću vam predstaviti ispod u tekstu se za moju porodicu pokazao kao najbolji. Proces je jednostavan i brzo se pravi. Koliko je jednostavno možete i sami videti jer je Andrej ovaj put bio u ulozi šefa kuhinje a ja asistent 🙂

Sladoled od jagoda

  • Šolja jagoda svežih ili zamrznutih
  • Jedna banana
  • 125gr grčkog jogurta
  • Par kapi ekstrata vanile
  • Kašika meda

Sve sastojke stavite u blender i zajedno izblendirati, sipati u modle i ostaviti u zamrzivač da se stegne. Ukus podseća na poznati sladoled koji većina nas voli da jede.

Sladoled od breskvi

  • Šolja breskvi
  • 125gr grčkog jogurta
  • Par kapi arome vanile
  • Kašika meda

Isto kao i u prethodnom receptu sve se sjedini u blenderu i sipa u modle da se ohladi.

Ovo su samo primeri sa voćem koje smo mi koristili i koje volimo da jedemo, naravno možete staviti bilo koje voće u bilo kojoj kombinaciji koja se vama sviđa. Od začina možete dodati i cimet ili ljuspice čokolade, stvarno sam je na vama kako će sladoeld izgledati na kraju i kog će ukusa biti. Ovakve sladoleda deca mogu da naprave sama što je odlična vrsta vežbe i građenja njihovog samopouzdanja. Mi smo se baš zabavili praveći ga.

Osim što si i same modle preslatke sladoled je stvarno odličnog ukusa i znate šta ste u njega stavili. Ako kojim slučajem ne možete naći modle za sladoled kod vas u gradu ili mestu, možete korisitit i neke čaše ili druge manje posude.

Nadam se da vam se sviđaju naši sladoledi i da sam vam dala ideju kako možete napraviti sladoled sami sa vama omiljenim sastojcima 🙂

 

 

Komentari

comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *