pecanje ribica

Ovo zimsko i tmurno vreme se baš razvuklo i nikako nam ne prija, kratke šetnje a mnogo vremena u kući. Još ako imate troje dece kao što je kod nas slučaj,  situacije gde nastaje haos je u velikom broju jer niko me ne prija to sedenje i zatvoren prostor.

Iz tog razloga, dok nam lepo vreme ne dođe mi ćemo ga prizvati ovom igrom koja je jednostavna za pravljenje i jeftina. Zabavićete se i vi i vaši mališani sa pecanjem šarenih ribica u kući. Od materijala vam treba:

  • Flis
  • Makaze
  • Lepak
  • Metalni prstenovi
  • Magnet
  • Drveni štapić
  • Deblji konac

Da bismo napravili razne vrste ribica i tako napravili igru zanimljivijom našla sam na netu razne oblike pa sam ih prenela na papiri i isekla. Zatim taj šablon na flis i isekla. Potrebna su vam dva ista dela jer ćete to spojiti lepkom u jednu ribicu. Između ta dva dela stavite metalni prsten i zalepite. Možete koristiti i običan školski lepak, flis će se zalepiti bez problema i sa njim. Flis možete naći u bolje snadbevenim knjižarama a mentalne prstenove možete naći u bilo kojoj radnji koja prodaje šrafove.

Kada napravite sve ribice treba da napravite i pecaljku a to ćete uraditi na sledeći način. Na drveni štapić zakačite konopac.Mi smo korsitili trakicu ali po meni je bolje neki jači i deblji konac. Na drugom kraju konca je potrebno da zalepite magnet. Znam da je magnet teško naći jer kod nas nema prodaje magneta u tom obliku a da nije nakačen na nnih neki ukras ali evo šta možete uraditi da biste nekako nabavili magnet.

U kraju u knjižari sam našla male magnete i samo sam isekla skalpelom taj deo koji je nalepljen na sam magnet i tako dobila samo magnet. Mislim da i vi možete kod vas naći sigurno nešto slično tako da magnet možete odvojiti od ostatka ukrasa. jedan taj magnet nije dovljno jak pa sam uzela dva i između njih nalepila trakicu tako da je sve stajalao na svom mestu.

Dajte deci da se igraju i pecaju. Sa ovom igrom možete praviti razne varijante na temu, ako ima više dece sami mogu da naprave neko takmičenje između sebe. Možete im reći da pecaju po boji ili po obliku. Dete će se dugo igrati sa ovom i pritom i vežbati motoriku i strpljenje da ih upeca sve. Takođe ova igra je idealna da je ponesete sa sobom  u jednoj kesici ili kutijici i svuda može da se igra na malom prostoru.

Pozivam vas da nam u komenatrima ispod teksta pišete da li vam se sviđa i da li ste probali nešto ovako ili slično 🙂

 

Komentari

comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *