mađioničarski trik

Kada sam bila u blizini našeg mesta stanovanja je postojala prodavnica koja je prodavala rekvizite za mađioničare i razne zanimacije koje su omogućavale i deci da izvode trikove. Moj tata je stalno voleo da se šali samnom kako imam nešto iza uveta ili da sakrije nešto pa se pojavi na drugom mestu i jedan dan me je odveo u tu prodavnicu. Sećam se vrlo dobro igračke koju smo tada kupili. To je bila kutija sa duplim dnom, kada se povuče predmet je tu u drugom povlačenju više nije tu.

Pošto sam tada već krenula u školu naravno da sam odmah naredni dan svima pokazivala trik za koji samo ja znam kako radi. Bilo je zanimljivo meni, bilo je zanimljivo i mojim drugarima. Pošto takva radnja više ne postoji nažalost to ne znači da sami ili zajedno sa vašim detetom ne možete napraviti nešto slično i zabaviti sve oko vas. Vaše dete može biti pravi mađioničar sa ovim trikom koji ćemo u ovom tekstu vam pokazati kako se pravi.

Potrebno vam je:

  • Kolaž papir
  • Tvrđi providan najlon
  • Makaze
  • Lepak za papir
  • Marker
  • Flomasteri

Kolaž papir je potrebno da isečete i presavijete na pola. Veličina zavisi od vas nema pravila. Jednu stranu treba da isečete tako da napravite prozor u njemu. Sa strane ostavte oko 1, 5 cm okvira. Zatim je potrebno da isečete četiri dela širine 1,5cm a dužine malo manje nego jedna prelomljena strana ono prvog kolaž papira koja nije izrezana kao prozor, oko 5 d0 7 mm manje. Svaki od ta četiri dela presavijte na pola do dužini.

Beli papir isecite tako da može da se stavi između onog presavijenog dela kolaž papira ali da ne prelazi ivice dakle može i malčice manje. Kada sve to uradite vreme je da se sve spoji lepkom. Ona četiri dela koja ste pripremili potrebno je da zalepite na beli papir. Dva dole, dva gore samo jednim presavijenim delom tog malog papirića. Beli apapir tako pripremljen se lepi između kolaž papira. Sve ivice spojite lepkom tako da na kraju dobijate džep sa jedne strane i sa druge gde je prozor.

Jos jedan beli papir i foliju isecite tako da se uklapa u taj džep proverite da li klizi glatko kada se izeče. Ostavite dužinu papira i folije malo veću za oko 2cm od dužine džepa jer za taj deo se hvata i izvlaći crtež. Na belom papiru markerom nacrtajte motiv koji želite i obojite flomasterima. Zalepite foliju za taj deo papira gde ste crtali ali samo u gornjem delu koji će služiti sa izvlačenje. Na foliju precrtajte markerom crtež samo ivice. Kada se osuši potrebno je da deo belog papira ubacite u zadnji džep a deo sa folijom u onaj džep sa prozorom.

Tu magija počinje 🙂 Povucite sve i gledajte kako magično slika sa markerom dobija boje. Čak i vi kada povučete biće te oduševljeni iako znate kako sve funkcioniše zamislite nekoga ko prvi put gleda u to.

Ja sam ovaj trik osim sa Andrejem koji je bio potpuno oduševljen isprobala i sa kolegama na poslu i nije im bilo jasno kako funkcioniše. Pokažite vašem detetu sve i pustite ga da oduševi svoje drugare.

U komentarima ispod teksta možete da pošaljete fotografije kako je vama ispalo 🙂

 

 

Komentari

comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *