zoorchestra

Prvi blog post na temu aplikacija za decu ću napisati za aplikaciju koja je izašla iz “moje kuhinje”. Da, dobro ste razumeli ovo je aplikacija koju sam razvio sa mojim timom i koju prodajemo na app storu već nekih par meseci.

Glavna ideja kojom sam se vodio dok sam pravio aplikaciju je bila: “hoću da napravim takvu aplikaciju sa kakvom bih voleo da se moje dete sutra igra”. Zadatak je bio da aplikacija bude edukativna i naravno zabavna kako bi održala pažnju dovoljno dugo jednom dvogodišnjem ili trogodišnjem detetu. Pošto je bilo previše aplikacija koje se bave klasičnim učenjem slova, brojeva, boja, oblika hteo sam da napravim nešto potpuno drugačije a da bude vezano za muziku.

Tako se rodila ideja za ZOORCHESTRA (Zorkestar) aplikaciju u kojoj su glavni junaci pingvin, žirafa, majmun i slon koji sviraju klasičnu muziku.

zoorchestra

Moto Zorkestra, je – Ko kaže da klasična muzika ne može biti zabavna?

Većina roditelja verovatno ne može ni da zamisli da se njihova deca mogu zabavljati uz klasičnu muziku ali u ovom slučaju zabava je zagarantovana. Andrej već sada sa svojih 2 godine ume da se igra, menja instrumente i da pravi prave male jedinstvene aranžmane dobro poznate kompozicije.

Muzika se kreira dodavanjem instrumenta životinja koja počne da svira kako joj je instrument dodeljen. Postoji ukupno 8 instrumenata kojima se mogu svirati 5 kompozicija klasične muzike. Pored 4 realna instrumenta (gitara, violina, klavir, truba) postoje i 4 izmišljena instrumenta kojima se mogu kreirati specifični zvukovi i svaka kompozicija može dobiti jedinstven aranžman. Da liste nekad čuli Radecki marš odsviran udaranjem u čaše ili u cveće?

muzička aplikacija

Pored toga što će se vaše dete zabaviti i što ćete raditi na njegovom muzičkom ukusu od malih nogu, aplikacija ima i čist edukativni karakter u vidu kratkog opisa svakog kompozitora sa njegovom kratkom biografijom i zanimljivostima. Tako na primer da li ste znali da je Čajkovski počeo da svira klavir kao jako mlad ali tada niko nije smatrao da ima nekog posebnog talenta. A da li ste znali da je Tomas Edison 1889 godine posetio Bramsa u Beču i da ga je pozvao da eksperimentalno snime jedno njegovo delo. Bramsov Mađarski Ples Br 1 je jedna od prvih kompozicija ikada snimljenih. Takođe u ovoj aplikaciji možete saznati da je Johan štraus sa samo 6 godina komponovao svoj prvi valcer. Takođe je bio i poznat kao kralj valcera

Aplikacija za decu

Ne smem ni da zamislim kako bi se osećao jedan strasveni ljubitelj džeza, bluza ili roka kada bi njegovo dete jednog dana đuskalo i pevušilo Majli Sajrus ili postalo Beliber (obožavatelj Justin Biber-a)? Ako postoji aplikacija pomoću koje bi mogao to da spreči, sumnjam da bi pitao za cenu. Pomoću Zorkestra će svom dvogodišnjaku ili dvogodišnjakinji omogućiti da oformi ljubav prema klasičnoj muzici i na taj način ih naučiti osnovama razumevanja i uživanja u muzici. A, s obzirom na različite opcije, biće zanimljiva i starijoj deci.

Ključne karakteristike
– Prelepa HD Grafika
– 4 realna instrumenta
– 4 izmišljena instrumenta za jedinstven ugođaj
– 5 klasične kompozicije
– Beskonačan broj načina da se odsvira neka kompozicija
– Kratak opis svakog kompozitora sa zanimljivim činjenicama

Tako da ako se i vi plašite da će vaše dete jednog dana postati mali Biliber, pravac App store i pomozite svom detetu da izgradi dobar muzički ukus. Aplikacija je dostupna samo za korisnike Apple uređaja i košta $1.99

Komentari

comments

  • Reply Keren March 10, 2014 at 12:41 pm

    Amazing app! My kids love it and spend time listening to classical music… What more can I wish for 😉

  • Reply Mama Svetlana October 7, 2016 at 9:17 am

    Ovo je divno. Bravo tata 🙂 🙂 🙂 . Steta samo sto je ograniceno na Apple uređaje. Da li cete mozda prilagoditi i za android 🙁

  • Leave a reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *