https://www.youtube.com/watch?v=LyvHuRUw9uU

Nedavno smo bili sa Andrejem na rođendanu gde je bilo i zanimacije za malo stariju decu kao sto je fliper i slicno a među tim igrackama za starije je bio i stoni fudbal. Andreju se svidelo kako stariji dečaci igraju tu igru međutim pošto je nizak i mali za tako nešto nije mogao da se priključi. Videla sam da je bio razočaran i nisam baš najbolje uspela da mu objasnim zašto i on ne može to da igra. Odatle ideja da mu napravim nešto slično samo u mini veriziji koja je prilagođen njemu, tako da je nastao mini stoni fudbal od kutije za cieple. Sve od sastojaka koji su vam potrebni za izradu imate sigurno kući, evo šta vam je potrebno:

  • kutija od cipela (čvršća)
  • drveni štapići
  • štipaljke
  • makaze
  • gumena loptica
  • dekoracija za kutiju

Potrebno je da kutiju izrežete sa obe uže strane tako da napravite golove kroz koji loptica prolazi. Kada to uradite ukrasite kutiju na način koji želite, vi ili vaše dete. Izmerite gde će vam stajati štapići na koje ćete nakačiti štipaljke koje predstavljaju igrače kao i na onom pravom stoni fudbalu. U zavisnosti od veličine kutije možda ćete morati da produžite štapiće a ja sam to uradila sa običnimj slamčicama koje su odlicno se uklopile u štapiće. Zakačite štipaljke u redosled za igru ubacite lopticu u srtedinu i spremni ste za davanje golova.

Mi se baš lepo igramo sa ovim i baš mi je drago što sam ovako nešto napravila za Andreja stvarno se oduševio. Odlično je ako imate više dece da naprave neko takmičenje. Takođe je igra savršena sa sve predstojeće kišne dane i jesen koja nas čeka, tako da ako sad ne neparavite imaće dana kada možete da se vartite na ovaj blog post i pogledate ideju 🙂

Komentari

comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *