sophie la girafe

Nekada davno, tačnije 25. maja 1961 rođena je jedna igračka i glodalica koja se u Francuskoj proda više nego što se rodi beba. Rođena je u Parizu a danas se prodaje svuda po svetu i poznati je kupuju za svoju decu. Prva igračka koju je dobio mali princ Džordž je upravo bila ona. Ona se zove Sofi žirafa (Sophie la girafe) jer je rođena na dan sv. Sofije.

Zašto želim da vam pričam o njoj i zašto je po meni Sophie glodalica na mestu br.1. Zato što je ovo prva igračka koja stimuliše svih 5 bebinih čula i u koju je uloženo mnogo ljubavi da bi bebe širom sveta uživale sa njom.

sophie la girafe

Mi Sophie posedujemo već neko vreme i nismo je imali za vreme nicanja zuba, bar ne onih prvih ali jesmo za vreme igranja, ja nisam do sada videla igračku koja je toliko primamljiva za pipanje i to ne samo deci nego i nama odraslima. Razlog zašto je tako je zato što je napravljena 100% od prirodnog kaučuka ceđenog iz hevea stabla. Zbog toga je mekana i podseća kao da pipate bebinu kožu a bebu podseća na maminu 🙂 Znamo da je za bebe jako bitno da dodiruju jer dodir stimuliše psihološke  i emocionalne reakcije koje smiruju bebu i podstiču zdrav rast i blagostanje.

Osim što sam i ja sama volela da imam u rukama Sophie kao i moja deca, ona ima i miris prirodnog kaučuka i imate želju da je stalno njuškate. Kada su bebe male one takođe rasaznaju stvari iz svog okruženja i po mirisu a Sophie se tu izdvaja i lako mogu da prepoznaju svoju omiljenu glodalicu i igračku.

Kao i svaka žirafa ima dugačak vrat što omogućuje malenim šakama da je lako i jednostavne drže. I stvarno nema šanse da ispadne iz ruke pogotovo što znamo da se deca uhvate za nešto čvrsto i ne puštaju.  Dugačka je 18cm i veoma lagana tako da bebe mogu od samog početka da se druže sa njom. David i Lenka je često nose kada se vozimo kolima i primetila sam da im stoji u ruci čak i kada se opuste i zagledaju kroz prozor upravo zbog vrata koji fino leži u ruci. Lenka je ipak sama odlučila da je Sophie njena tako da retko kada David ima prilike da se igra sa njom. Za sada nam stoji u autu i to je za Lenku igračka sa kojom se vozi. Toliko je navikla na Sophie da je jednom prilikom počela da je traži po sedištu i da pita gde je jer sam je je sklonila u ranac.

sophie la girafe

Kada sam i sama saznala kako se pravi Sophie oduševilo me je da je na njoj sve prirodno pa čak i tačkice tj šara. Svaka Sophie je obojena sa prehrambenom bojom a njeni obrazi i oči se ručno oslikavaju. Kada imamo malu bebu stalno razmišljamo o tome koliko je bezbedno sve što stavlja u usta. Kada je Sophie u pitanju o tome ne moramo da razmišljamo.

_dsc8221

Kao što sam napisala gore na početku, nismo je koristili kao glodalicu ali iz iskustva još nekih mama znam da je Sophie pomogla njihovim bebama kada su počeli da rastu zubići. Oblik koji ima je takav da beba može da dohvati sve zubiće, nogice žirafe mogu da dohvate i zube skroz pozadi tako da češkanju nikada kraja. Lenka je često stavljala baš nogice u usta i to iz dosade i ništa se na žirafici još uvek nije promenilo i dalje izgleda kao nova.

Sophie u sebi poseduje pištaljkicu koja se oglasi kada dete stisne telo žirafice. Zvuk nije oštar tako da je prilagođen osetljivim bebinim ušima. David i Lenka su se kada su bili manji stalno smejali na taj zvuk, zabavljao ih je 🙂

sophie la girafe

Sophie žirafa se kod nas može naći u još par oblika i varijanti i po meni su sve varijante ne temu odlične. Ima i mala glodalica koja je baš za male bebe od prvog dana, ima i za spavanje ona ne ispusta zvuk kao i za kupanje. Klasična Sophie se ne ubacuje u vodu niti se steriliše ona se odražava samo sa vlažnim peškirićem tako što se detaljno prebriše. Kada kupite Sophie ona stiže i u prelepom pakovanju tako da se zaljubljujete u nju na prvi pogled, sve oko Sophie je neodoljivo i ne možete da je ne zavolite.

Sophie la girafe nije jeftina glodalica to stoji ali je definitivno glodalica koju ako imate ne morate kupovati ni jednu drugu. Ona vam zamenjuje sve glodalice od početka do kraja nicanja zubića i stvarno je zanimljiva igračkica. Starija deca se takođe igraju sa njom i vole je kao omiljenu igračku.

Na blogu mamaitata nećete naći ni jednu preporuku za proizvod ili uslugu koju nismo sami isprobali i bili zadovoljni ili smo je već posedovali, zato je Sophie la girafe moja iskrena preporuka za vaše bebe.

Ako želite i vi jednu žiraficu za sebe možete pogledati ponudu i cene na sajtu puritybox.rs.

Takođe sam pripremila za vas u dogovoru sa Sophie la girafe Srbija da ako naručite Sophie i kažete da ste pročitali tekst na mamaitata blogu, dobijate na poklon malo pakovanje njihove kozmetike za bebe 🙂

 

 

 

 

Komentari

comments

  • Reply Ivana December 21, 2016 at 9:44 am

    Postovana Ljubice,sto se tice poklona, da li salju komplet od 4 mala pakovanja ili samo otvorenu kutiju sa samo 1 malim pakovanjem? Porucila sam ziraficu i koja je predivna,ali pokloncic je bio razocarenje jer je dosla cela kutija,a u njoj samo jedno pakovanje,ne znam da li se to samo meni desilo?

  • Leave a reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *