kolica za igru

Igranje u sopstvenom dvorištu ili na nekoj obližnjoj poljani je za decu uvek zabavno. Manja deca voze one male automobile tkz. guralice, starija deca nose neke svoje igračke, automobilčiće za trku, lutkice za piknik na travi i td.

Andrej, David i Lenka u naše dvorište spuste neke svoje motorizovane igračke i naprave sebi zabavu. Međutim, često izraze želju da imaju neke veće automobile na kojima mogu da prenose sve svoje sitne igračkice. Iz tog razloga sam htela te iste “automobile” da im napravim. Nisam baš imala ideju kako ili možda napraviti neke prikolice za vožnju i onda sam u kući ugledala gajbicu koji imamo i stoji nam za oflaganje voća i sinula mi ideja. Gajbice su idealne za prenos svega i zvačega, što ne bih samo te gajbice podigla na točkove i rešen problem 🙂

Iz te moje ideje su nastala super mala slatka kolica, naravno, ukupno tri komada da svako ima svoja. Evo šta vam je potrebno od materijala da biste uradili ovako nešto:

  • Gajbica (craft prodavnice ili ona drvena gajba za prenos voća)
  • Slamčice
  • Drveni štapići za ražnjić
  • Točkovi (poklopci za tegle ili neki pravi točkovi od starog automobila)
  • Dečije plastične perle za pravljenje narukvica
  • Lepak
  • Makaze

Kao što sam spomenula u potrebnim materijalima, gajbicu možete naći u craft prodavnicama, ja imam sreće da mi je jedna jako blizu i redovan sam gost tamo 🙂 Možete koristiti i one gajbice za voće. Ako nemate nikako nešto tako i ne možete da nađete u vašem kraju, postoji opcija da čvrste ukrasne kutije za pakovanje poklona takođe iskoristite u ovu namenu.

Izmerite dužinu gajbice i odredite na kojoj razdaljini će stajati točkovi. Slamčicu prvu lepite na gajbicu da biste kroz nju provukli drvene štapiće koji će u stvari vršiti rotaciju sa točkovima. Kada sam spomenula da su vam potrebne perlice to je iz razloga da biste imali neku podlogu koja je veće površine koja prijanja uz točak. Na poklopcima od tegli odredite sredinu i zalepite perlicu. Drveni štapić slobodno malo suzite da bi ušao u perlu. Sve to prikačite i dobili ste motorizovanu gajbicu 🙂 Dodajte još kanap za vuču i sve je gotovo.

Gajbice možete ostaviti u prirodnoj boji kao što su naše a možete i bojiti ili ukrašavati po želji mališana. Sa kolicima možete da se igrate i u kući na razne načine, možete u njima prenositi šta god želite 🙂

Nadam se da vam se ideja sviđa i da sam vas inspirisala da napravite isto ili slično 🙂

 

 

 

Komentari

comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *