Bojenje sa penom za brijanje

Sigurno vam se desilo da dobijete nekada na poklon kozmetiku koju ne koristite pa tako samo stoji u kupatilu ako je nekom ne prosledite. E pa tako je moj suprug dobio jednom prilikom penu za brijanje koju ne koristi a mi smo rešili da je upotrebimo i to za igru. Ko prati naše tekstove neće mu biti ništa čudno što koristimo za igru materijale kojima nije to osnovna namena, ali sada se stvarno igramo sa nečim što će vam se svideti sigurno jer je rezultat na kraju predivan. Evo šta vam je potrebno:

Bojenje sa penom za brijanje

  • Papir
  • Pena za brijanje
  • Tečne prehrambene boje
  • Aluminijumska folija

Kao što vidite jako malo vam treba za ovu igru. S obzirom da se igrate sa stvarima koje mogu da oboje nešto što ne treba obezbedite prostor oko vas. Andrej je mali da bi sam sve uradio tako da sam ja veći deo obavila ali je on sve to lepo gledao i uživao 🙂 i baš se obradovao završnici.

Bojenje sa penom za brijanje

Dakle, uzmite aluminijumsku foliju i isecite je da bude veća od papira koji ste izabrali. Na nju nanesite penu u ne preterano debelom sloju ali ne ni tanko mnogo. Izaberite koje boje želite da koristite i nakapajte po peni. Mi smo kupili boje koje nemaju pipetu, snašla sam se i uzela od starih kapi za nos taj deo pa smo sa tom pipetom kapali.

Bojenje sa penom za brijanje

Bojenje sa penom za brijanje

Verujem da npr. možete u ovim radnjama koje prodaju sitnice da nađete nešto što će vam poslužiti kao pipeta. Kada to uradite i rasporedite kapljice po peni štapićem prošarajte tako da se naprave šare kao na klikeru. Šarajte tako da se ipak vidi i beli sloj između.

Bojenje sa penom za brijanje

Sada sledi najzanimljiviji deo. Spustite papir na penu i pritisnite tako da ceo papir dotakne boju. Kao što možete da vidite na snimku dole mi smo koristili kanvas platno jer želimo da naše malo umetničko delo okačimo na zid.

Bojenje sa penom za brijanje

Pažljivo povucite papir na gore i ostavite sa strane da odstoji malčice da bi se boja primila na papir. Kada ste sve to uradili, uzmite nesto čvrsto, mi smo imali karticu sa kojom se inače igramo pa smo nju iskoristili, i povlačenjem po papiru skinite slojeve pene za brijanje i ostavite da se osuši.

Bojenje sa penom za brijanje

Bojenje sa penom za brijanje

Boja koja bude na kraju, kada se osuši je blaža naravno nego mokra varijanta i ima onako mlečni efekat. Ja sam sigurna da vam se ovo sviđa jer izgleda predivno sa šarama koje se dobiju i još sve to i miriše 🙂 Igrajte se sa ovim više puta, isprobajte kombinacije raznih boja. Svaki put će ispasti drugačije tako da je uvek zabavno videti kako izgleda na kraju.

Pogledajte i snimak, probajte pa nam javite kako je vama ispalo 🙂

Komentari

comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *