čuvar šnalica

Lenka je dugo bila ćelava beba a i kad je počela da joj raste kosa rasla je sporo. Sada imamo frizuricu čak smo se i šišali skoro po prvi put da bismo dobili neki oblik i sklonili “bebeću” kosu. Sada imamo gomilu šnalica i gumica, baka joj stalno kupuje neke i stalno neke i gubimo jer nemamo mesta za njih.

Predpostavljam da roditelji devojčica znaju o čemu pričam jer je tu uvek neka gomila koja se vuče svuda. Pošto nisam htela da sve stavim samo u neku kutiju i ne znam šta se u njoj nalazi a i htela sam da omogućim Lenki da nekada i sama izabere koju šnalicu želi da stavi na kosu, trebalo nam je nešto što će držati šnalice na mestu i da budu vidljive.

Našla sam jednostavan način da se to i uradi i to uz pomoć svega par stvari koje zahtevaju jako malo vremena za izradu a možete da uradite sve da izgleda preslatko i oako kako vaša devojčica želi. Potrebno vam je:

  • Stari ram za slike
  • Satenska traka
  • Kukice
  • Makaze
  • Lepak
  • Dekoracija

Sa starog rama za slike skinite sve i ostavite samo fizički ram. Njega pre daljeg rada možete da obojite kako želite ako je neka boja rama  koja ne odgovara ili kao što je naš možete ostaviti boju drveta. Akrilne boje su idealne da obojite ram po svojoj želji. Kada ste zadovoljni izgledom rama, potrebno je u zavisnosti od veličine rama da podelite jednake sekcije na koje ćete zalepiti satensku traku koju lepite za zadnje strane rama. Na nju kačite šnalice. Ako nemate silikonski lepak kao mi sasvim je ok i neki oho lepak ili sličan tome da zalepi za drvo satensku traku.

Kada to uradite, šnalice već imate gde da stavite ali ako želite gumice da okačite potrebno je da stavite i kukice na sam ram i njih možete rukom zavrnuti u ram, dakle nije vam potreban nikakav  alata za to. Da napomenem da sve ovo možete raditi zajedno sa svojom devojčicom i ako je starija može skoro sve sama i da uradi. Boju rama, satenske trake i dekoracija sve može sama da bira i odluči kako želi njen čuvar čnalica da izgleda.

Čuvar šnalica možete da okačite na zid a možete i da vratite onaj zadnji deo na ramu i da vam sve stoji na stolu ili nekoj polici. Lenka se oduševila kako stoje šnalice a i primetila sam da je za neke šnalice zaboravila da ima pa je htela odmah  da ih proba.

Da li vam se sviđa ideja i da li ste pravili nečto slično za vaše devojčice? 🙂

Komentari

comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *